Bent u van plan uit elkaar te gaan en heeft u kinderen? Of heeft één van u een eigen bedrijf? Kies dan voor overlegscheiden. Bij deze aanpak regelt u de scheiding zonder rechtszaak. Iedere partij heeft wel een eigen advocaat; dat is het verschil met scheiden via mediation. Uw eigen advocaat komt op voor uw belangen maar gaat niet de strijd aan met de andere partij.

Overlegscheiden is ook mogelijk wanneer u niet getrouwd bent.

Kievit Advocatuur & Mediation staat u deskundig bij om tot de beste oplossingen te komen.

Hoe werkt dat, overlegscheiden?

Er wordt een team samengesteld dat onder leiding van een coach een aantal keren met elkaar in gesprek gaat. Dit team bestaat uit de scheidende partners, de advocaten en eventueel onafhankelijke deskundigen, zoals een kindercoach. Alle (pijn)punten komen op tafel; ook voor emoties is ruimte. De coach begeleidt u zodat emoties niet in de weg staan om tot een oplossing te komen.

Anne Kievit is vFAS-scheidingsmediator en gecertificeerd als MfN-registermediator(tot voor kort heette dit NMI-mediator).

Voordelen van overlegscheiden

  • overleg vindt plaats in rust en openheid, met respect voor elkaar;
  • veel mogelijkheden voor maatwerk: concreet afspreken wat bij uw situatie past;
  • is sneller afgerond;
  • is per saldo voordeliger dan een lange procedure.

Hoe zit het met de kinderen?

Bij een overlegscheiding is er veel minder sprake van ruzie omdat iedereen gehoord en gezien wordt. Deze positieve sfeer helpt de kinderen bij het moeilijke proces waar ze in zitten. Bovendien biedt dit traject veel mogelijkheden om co-ouderschap goed te regelen.

En als we er toch niet uitkomen?

Wanneer het niet lukt om de scheiding via overleg te regelen moet u alsnog aan een gerechtelijke procedure beginnen; het overlegscheidingstraject is dan geen optie meer.

U start dus een nieuw traject met nieuwe advocaten. De advocaten en deskundigen die betrokken waren bij het overleg trekken zich terug.