Mr. A.E. (Anne) Kievit, ik ben advocaat sinds 1994. Mijn passie als advocaat ligt bij het familierecht en vanaf 2005 houd ik mij daar uitsluitend mee bezig. 

In 2004 heb ik de opleiding tot scheidingsbemiddelaar afgerond bij de Vereniging van Familierecht- advocaten Scheidingsmediators (vFas). Tevens ben ik geregistreerd in het register van MfN-registermediators. Ook heb ik de opleiding tot overlegscheidingsadvocaat afgerond.

Gaandeweg heb ik gemerkt dat mediation tot duurzame oplossingen tussen partijen leidt, omdat zij samen afspraken maken en deze niet door een derde partij worden opgelegd.

Dit kan ook toegepast worden in andersoortige rechtsgebieden. Daarom heb ik mijn activiteiten als mediator uitgebreid met mediation in strafzaken en in arbeidszaken.

Door de rechtbank word ik regelmatig als bijzonder curator in jeugdzaken en als mediator in familie- en strafzaken benoemd. 

Persoonlijke aandacht, professionaliteit en kwaliteit staan hoog in mijn vaandel. 

Ik werk samen met diverse partijen. 

Steun

Wat mij zo aanspreekt in het familierecht is dat je cliënten bij kunt staan in een emotionele periode. Mensen hebben te maken met grote veranderingen; als advocaat kun je hen daarin op zakelijk/juridisch gebied helpen en houvast bieden in een moeilijke tijd.

Familierecht is een zeer veelzijdig rechtsgebied. Soms ben je scherp juridisch bezig, op andere momenten ligt het accent op menselijke betrokkenheid. 

In het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten staat als mijn hoofdrechtsgebied personen-en familierecht geregistreerd. Op grond hiervan ben ik dan ook verplicht om elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op dit gebied. Door lid te zijn van de vFas krijgt mijn specialisme nog meer inhoud, want via die vereniging haal ik ook jaarlijks de benodigde punten om mijn werk goed te kunnen blijven doen. 

Zo blijf ik up-to-date en dat maakt het beroep van familierechtadvocaat uitdagend en afwisselend.