Mediation, bemiddeling bij scheiding boog-footer naar de website Mediators Federatie Nederland - het kwaliteitsregister naar de website van Nederlandse Orde van Advocaten

© 2014 Kievit Advocatuur & Mediation | sitemap | privacy | design WaaromNiet?!

naar de website van Vereniging Familierecht Advocaten Scheidingsmediators naar de website van Overlegscheiden - Vereniging van Collaborative Professionals header_white
Home Familierecht Uit Elkaar Anne Kievit Kosten Contact
Logo Kievit Advocatuur en Mediation

MediationBij mediation regelt u alles rond de scheiding samen, met één gezamenlijke advocaat-mediator.

Zij behartigt dus de belangen van beide partners. In onderling overleg komt u tot oplossingen. Met elkaar maakt u afspraken voor de toekomst, die uiteindelijk worden vastgelegd in een overeenkomst. Wel zo prettig. Anne Kievit staat u deskundig bij om tot de beste oplossingen te komen. Of u nu uit elkaar gaat na een huwelijk of na samenwonen.

Omdat zij tegelijk gespecialiseerd familierechtadvocaat is, kan Anne Kievit u ook informeren over de juridische consequenties van de door u gekozen oplossingen.

Advocaat-mediator

De advocaat-mediator treedt op als bemiddelaar. Zij let erop dat gesprekken plaatsvinden in een sfeer van redelijkheid en eerlijkheid.

Anne Kievit is vFAS-scheidingsmediator en gecertificeerd als MfN-registermediator (tot voor kort heette dit NMI-mediator).

Convenant

Wanneer alles is geregeld stelt de mediator een convenant op. Dit is een overeenkomst waarin de afspraken die u heeft gemaakt worden vastgelegd.

Uw mediator, Anne Kievit, stuurt het convenant samen met het verzoek tot echtscheiding naar de rechtbank. De rechter spreekt de echtscheiding uit en bekrachtigt het convenant. U hoeft dus zelf niet naar de rechtbank toe.

Voordelen mediation

En als we er toch niet uitkomen?

Wanneer u er toch niet uitkomt met mediation start u een echtscheidingsprocedure.

U zoekt allebei een eigen advocaat. De advocaat die als bemiddelaar optrad trekt zich terug omdat zij betrokken was bij beide partijen.