naar de website Mediators Federatie Nederland - het kwaliteitsregister naar de website van Nederlandse Orde van Advocaten

© 2014 Kievit Advocatuur & Mediation | sitemap | privacy | design WaaromNiet?!

naar de website van Vereniging Familierecht Advocaten Scheidingsmediators naar de website van Overlegscheiden - Vereniging van Collaborative Professionals header_white
Home Familierecht Uit Elkaar Anne Kievit Kosten Contact
Logo Kievit Advocatuur en Mediation

KostenKosten voor de advocaat

De kosten die Kievit Advocatuur & Mediation u in rekening brengt hangen af van het aantal uur dat aan uw zaak gewerkt is en het toepasselijke tarief. Dit tarief is afhankelijk van de ervaring van de advocaat. Kantoorkosten en btw komen hier nog bij.

Bij Kievit Advocatuur & Mediation kunt u ook terecht voor spoedeisende zaken of voor afspraken buiten de reguliere kantoortijden. In deze situaties geldt een hoger tarief.

Bijkomende kosten

De advocaat moet voor uw zaak ook kosten aan anderen betalen, zoals griffierecht, deurwaarderskosten en de kosten voor het verkrijgen van uittreksels. Dit bedrag komt boven op het tarief voor de advocaat.

Tijdens het eerste gesprek maken we afspraken over de hoogte van het uurtarief en het betalen van een voorschot. U krijgt steeds een rekening per periode. Zo houdt u een goed overzicht over de totale kosten.

Kosteloos kennismakingsgesprek

Een vrijblijvend, oriënterend kennismakingsgesprek van een half uur is altijd kosteloos.

Rechtsbijstandsverzekering

Heeft u een rechtsbijstandsverzekering? Het is mogelijk dat uw verzekering de advocaatkosten dekt. Of dit zo is hangt van uw verzekeringspolis af. Worden uw kosten gedekt dan werkt Kievit Advocatuur & Mediation graag met u en de verzekeringsmaatschappij samen.

Toevoeging, de gefinancierde rechtsbijstand

Misschien komt u gezien uw inkomen in aanmerking voor een ’toevoeging’. Dit betekent dat de overheid een deel van uw kosten betaalt. U bent dan wel een eigen bijdrage verschuldigd. Wilt u meer weten over de gefinancierde rechtsbijstand, of berekenen of u recht heeft op een toevoeging, kijk dan op www.rvr.org.

De bijkomende kosten, zoals kosten voor uittreksels van de burgerlijke stand en griffierecht, moet u wel zelf betalen.

Wordt uw verzoek om een toevoeging afgewezen, dan brengt Kievit Advocatuur & Mediation de kosten van de werkzaamheden alsnog bij u in rekening.